Home

Skollags sm schack 2022

Skol-SM spelas årligen den andra helgen i oktober och är öppen för alla ungdomar som är högst 20 år, går i svensk skola och är medlemmar i Sveriges Schackförbund. 2021 års tävling spelas 8-10 oktober i Helsingborg Arena. Med anledning av pandemin gäller följande: -Vi kommer inte att erbjuda grupplogi på hårt underlag SKOLLAGS-SMSkollags-SM spelas med lag om fyra spelare och är öppen för samtliga grund- och gymnasieskolor i Sverige. Tävlingen spelas i fyra åldersklasser; Gymnasium, Högstadium, Mellanstadium och Lågstadium. Segrande lag i hög- och mellanstadium går vidare till spel om den nordiska titeln. Nästa tävling spelas 16-17 maj 2020 i Eskilstuna 011-10 66 71, skollag@schack.se Skollags-SM. Created Date: 2/27/2020 2:37:40 PM. På grund av Coronapandemin gäller följande för Schack-SM 2021: Sverigemästarklassen, Mästarklassen-Elit och Junior-SM är planerade att spelas i Helsingborg 3-11 juli. Spellokal för dessa tävlingar kommer att meddelas senare under våren, liksom eventuella specialregler kopplade till pandemin. Schackfyranmästaren spelas online.

Skollags-SM och Kadettkvalen ställs in Publicerad 24 mars, 2020 av Niklas Sidmar Tävlings- och regelkommittén har med anledning av risken för spridning av Coronavirus beslutat att ställa in kvalspelet till Kadettallsvenskan, som skulle ha spelats 2-3 maj i Stockholm och Göteborg, samt Skollags-SM, som skulle ha spelats i Eskilstuna två veckor senare Skol-SM 2021 - Sveriges Schackförbund. Serier. Lag-SM 2021. Allsvenskan 2021/22. Allsvenskan 2019/20. Distriktsserier 2019/20. Gbg Distriktsserien 2019-20. Östgötaserien 2019/20. Roslagsserien 2019-20

Skollags-DM i schack i Svedala! Vilka skolor har de bästa fyrmannalagen i Skåne? I skollags-DM tävlar man i låg-, mellan-, och högstadiet, samt i gymnasiet. Välkomna till Svedala Folkets hus, Repslagaregatan 1 i Svedala lördagen den 29 februari! En Passant och Skånes Schackförbund inbjuder till Skollags-DM 2020 Distriktsmästerskap för skollag från gymnasiet, högstadiet. Schack-SM. SM är en av svenskt schacks viktigaste tävlingar med uppåt 1 000 starter i ett tjugotal olika klasser. 700 unika spelare deltar varje år och som mest är uppåt 600 spelare på plats samtidigt. SM-veckan är en schackfestival för både bredd och elit

SCHACK-SM 2020: [] [] [Webbanmälan] []Årets Schack-SM spelas i Helsingborg Arena 26 juni-5 juli och nu är inbjudan ute och det går bra att anmäla sig. Som vanligt tjuvstartar tävlingarna på fredag kväll med den första Weekendturneringen, och dagen efter inleds Sverigemästarklassen och övriga elitgrupper Skollags-SM. I april/maj avgörs Skollags­ SM för låg­-, mellan­- och högstadiet. Fyra spelare/ lag är det som gäller. Kvaltävlingar spelas under vårterminen. kansliet@schack.se

SKOL - SMSkol-SM spelas årligen den andra helgen i oktober och är öppen för alla ungdomar som ärhögst 20 år, går i svensk skola och är medlemmar i Sveriges Schackförbund.Nästa tävling spelas andra helgen i oktober 2020 Live & tabeller. Schackfyran. Häng med på världens största schacktävling! Schackfyran är en riktig folkfest med över 1000 deltagande klasser runt om i Sverige där varje barns deltagande räknas. Läs mer. Jubileumsboken. Beställ förbundets stora jubileumsbok! Till shoppen. Tävlingar Resultat Allsvenskan 2021/22 Div III

Skollags-DM i schack i Svedala! Vilka skolor har de bästa fyrmannalagen i Skåne? Skollags-DM 2020. Distriktsmästerskap för skollag från gymnasiet, högstadiet, Vinnarna i respektive klass får åka till Skollags-SM, 16-17 maj ! Preliminärt spelschema: Låg- och mellanstadiet FIDE Grand Swiss, damklassen-arkiv - Sveriges Schackförbund. Serier. Lag-SM 2021. Allsvenskan 2021/22. Allsvenskan 2019/20. Distriktsserier 2019/20. Gbg Distriktsserien 2019-20. Östgötaserien 2019/20. Roslagsserien 2019-20 Knatteligan 2020; Skollags-DM 2020; Blixt-DM; Tävlingsrapporter 2019. Västkustspelen 16/11; Skånska Skolmästerskapet 21 September 2019; Tävlingsrapporter 2018. Resultat MASKen/ÅLen 2018; Sportlovsschack 19 februari 2018; SM-brons och fina insatser vid skol-SM! Kadettalsvenskan 14-15 april 2018; SM-guld och gruppvinst till SK Sandlöparen.

Nolereds SK är en schackklubb i Torslanda. Vår klubblokal ligger på Noleredsvägen 9E och vi har verksamhet för barn och ungdomar. Höstterminen 2021 startar onsdag 25 augusti. För tillfället tränar vi en dag i veckan: Onsdagar 17:00 - 18:10 (Nybörjare) - Noleredsvägen 9E. Onsdagar 18:30 - 20:00 (Fortsättning) - Noleredsvägen 9E Välkommen till SK Sandlöparen! Vi är en schackklubb i Södra Sandby strax utanför Lund och vi välkomnar spelare på alla nivåer. Våra träningstider är måndagar och torsdagar. Basgruppen tränar kl. 17.00-18.00 och fortsättningsgruppen kl. 18.00-19.30. Vi håller till i Byskolans matsal ( se karta ) Och läsandet på Sveriges schackförbunds webbsida, schack.se, har fått se nya rekord. På chess-links.org som samlar världens schacksajter via Alexas mätningar ligger schack.se nu på 28:e plats på listan för en dag - bara fyra placeringar från den klassiska livesändningssajten Chessbomb , och elva placeringar från 2700chess.com som specialbevakar världens bästa schackspelare Denna helgen avgjordes Skollags-SM i schack i Linköping. I mellanstadieklassen ställde Rönnenskolan från Malmö upp. I fyramannalaget spelade Asker Malmström på första bordet, Christian Zeman på andra och Jakob Uppman på tredje bordet. Det gick verkligen bra för dem och de slutade på tredje plats i hård konkurrens med ett tjugotal lag från hela [ LÄS MER: [Succélaget från OS återförenas i lag-EM] När Näringslivet möter förorten arrangeras på torsdagen i Malmö passar landslagsspelarna i öppna klassen inför höstens lag-EM på att samlas.. Men det blir en kort träff. Redan på fredagseftermiddagen drar Tiger Hillarp Persson och Erik Blomqvist vidare till Göteborg

Baadur Jobava spelar på svensk mark igen » Sveriges

Skollags-SM - schack . SM-läger i Stockholm 10-16 juli 2017 Den stora höjdpunkten för oss schackspelare är Stora SM, som i år spelas i Eriksdalshallen i Stockholm. I samband med SM ordnar Västerås Schackklubb SM-läger 10-16 juli som vi hoppas ni är med på Schack-SM 2018 till Ronneby. Publicerat 20 juni, 2017 av Anders Hansen Denna helgen avgjordes Skollags-SM i schack i Linköping. I mellanstadieklassen ställde Rönnenskolan från Malmö upp.[... Inbjudan till Juniorallsvenskan. 2020 års upplaga av Juniorallsvenskan ställdes in på grund av pandemin, men nu är det dags för de bästa ungdomsklubbarna att göra upp om SM-titeln igen. Tävlingen spelas i Stockholm 26-28 november och för division I och II blir det spel på Stockholms Schacksalonger alla tre dagarna

Skol-SM - schack.se - Sveriges Schackförbun

Skollags-SM. I april/maj avgörs Skollags­ SM för låg­-, mellan­- och högstadiet. Fyra spelare/ lag är det som gäller. Kvaltävlingar spelas under vårterminen. Skollags SM är inställt 2021. kansliet@schack.s Just nu är det paus i alla schacktävlingar som spelas på brädan. Men innan dessa nya restriktioner infördes har flera i klubben fått fina resultat både i individuella tävlingar och i lagtävlingar. I ungdomsserien spelade lördagen den 24/10 både SK Sandlöparens lag 1 och 2 sina första matcher med lyckade resultat! Vårt lag 1 lyckades [ Uppsala Schack Open är en årlig tävling i Uppsala SSS sedan 2007. Alla som går i grund- eller gymnasieskolan är välkomna att delta och tävlingen passar både för de som är nya inom schacket och de som spelat längre. I år spelas US Open den 17 oktober på Uppsala Schackcentrum, Sysslomansgatan 8, 1 tr (kod 1065). Läs mer om.

Här ser du tävlingsschemat för höstterminen 2019 och vårterminen 2020. Notera att många av tävlingarna publiceras också på schack.se. Noleredsskolan klara för Skollags-SM 29 mars, 2019. Den 20:e och 21:. vinnarlaget. Kardo Omar, Martin Vatn, Benjamin Emmoth och Ludvig Carlsson från Jensen grundskola i Västerås vann guld i mellanstadieklassen vid Skollags-SM i schack som avgjordes i Mölnlycke i helgen. Jensen får därmed representera Sverige vid nordiska mästerskapen i september Linköping bjöd i helgen in till Skollags-SM i schack, en riktig fest för de allra bästa 4-mannalagen i Sverige. Myrängsskolan från Täby tackade för inbjudan och tog hem guldet i lågstadiet. Det svenska mästarlaget bestod av Viggo Sandulf, Simon Cantérus, Filip Gheorghe och Felix Westman 2019- 2020.1. Vecka Månad Datum Lördag Söndag Lund 17 25-26 Schack 8:an (Bara) Allskånskan 7 18 Maj 2-3 kval Kadettallsvenskan kval Kadettallsvenskan 19 9-10 20 16-17 Skollags SM Skollags SM 21 23-24 Delta Lift Open (21-23/5) 22. 2006 lyckades Mälarhöjdens Skola med det omöjliga - vinst i alla grundskolans stadier i Skollags-SM i schack. Vallatorpsskolan lyckades inte tangera den galna insatsen 2018, men väl detta: pallplats i låg-, mellan- och högstadiet! Det är inte för inte som Vallatorpsskolan korats till Sveriges bästa Schackskola de senaste tre åren

Lag-SM Rilton Cup 2019/2020 Stockholm Lidköping Open Lilla Påskturneringen, Norrköping Schack-SM Taste of Chess, Stockholm Schackläger, Skollags-SM - 2017,2018 och 2019 Trojanska Hästen JGP, Täby Stockholm SM i. Hösten 2020 planerar JENSEN att starta en helt ny grundskola i Kvarnsjön, Botkyrka kommun. Guld i skollags-SM i schack. För andra året i rad tog elever från JENSEN grundskola Västerås hem första platsen i skollags-SM i schack. Elever vidare till final i matematiktävling Veckan innan påsk vann IES Krokslätts elevschacklag Skollags DM i konkurrens med 16 stycken andra skolor i staden. Detta innebär att vårt lag får åka till Skollags SM i Mölnlycke och tävla mot Sveriges bästa schacklag om titeln som Svenska Skolmästare i schack 2016. Stort grattis och lycka till i Skollags SM Bilder av Lars OA Hedlund från Skol-lag-SM som spelades i Rockadens lokaler i Hägerstensåsen i helgen presenteras härmed. Inledningsvis presenteras fyra lagbilder av vinnarna i klasserna gymnasiet, högstadiet, mellanstadiet samt lågstadiet. Sedan följer ett axplock av bilder (klicka på läs mer) av några individuella deltagare. Samtliga resultat från Skollags-SM 201 Mälarhöjden vann Skollags-SM. I lördags åkte en stor grupp ledare, barn och förädrar tåg mot Västerås. Anledningen var SM för skollag, fem rockadenlag hade kvalificerat sig dit. De var Västberga och Herrängen i lågstadiet, Mälarhöjden och Västberga i mellanstadiet och Mälarhöjden i högstadiet

Helsingborg arrangerar schack-SM 2020 - H . Snabb schack SM 2019 efter 3 ronder var det bara 6 st som hade full poäng av de 53 st som Deltog. Oscar Morell, Roman Aschberg, Sixten Tran, Samuel Eriksen, William Strandhammar. Och John Zunrong Liu. Det visar på hur svår tävlingen var, i rond 4 skulle 6 vinnare bli 3 ; 07 juli 2008 Som seden kräver i Skol-SM ger en placering bland de tio bästa pokal, och följdaktligen blev det fem pokalvinnare för Manhem detta år. Ovan syns dessa fotograferade av schack-Sveriges egen hovfotograf Lars OA Hedlund. Alla hans många bilder från årets Skol-SM finner du här och hela det sökbara arkivet från tävlingar genom åren här Previous Article Skollags SM final i Linköping. Next Article Falköpingsmästerskap i snabbschack 2018. About Fredrik Kjellqvist. View all posts by Fredrik Kjellqvist → Sök efter: Jubileumsbok 1919-2019 VSF 100 år. 150:- +porto (i dagsläget 79 kronor) Anmälan (max 40 spelare, först till kvarn) Anmälda spelare Inbjudan Majturneringen pdf. Turneringsformat: 4-manna Bergergrupper, alla möter alla 3 ronder elorankade partier. Indelning efter rating för att få så jämna och intressanta partier som möjligt. Betänketid: 90 min + 30 sekunder/drag. När? Tisdag 1 maj, tisdag 8 maj och tisdag 15 maj. PERSONLIG ANMÄLAN I [

Skollags-SM » Sveriges Schackförbun

 1. 2020 års ungdoms GP-final och Ungdomsledarträff, som skulle ha ägt rum sista helgen i maj i Limhamns SKs lokaler, är inställda. Detta innebär att GP-serien är färdigspelad och att resultattabellen från den 8/2-20 gäller som slutlig resultatlista, se här. Nytt datum för Ungdomsledarträffen är satt till lördagen den 22 augusti 2020
 2. Den här artikeln eller avsnittet anses ge otillbörlig vikt åt vissa frågeställningar.Artikeln bör redovisa alla relevanta och verifierbara synpunkter i proportion till deras relevans. (2020-11) Motivering: Informationen om elevföreningar, speciellt MSU Norra real, är alltför omfattande, alltför mycket reklam, alltför lite oberoende källor
 3. I våras tävlade Byskolans treor i schacktävlingen Sikta mot stjärnorna och vann. Tisdagen den tredje november fick de äntligen förstapriset - ett besök av astronauten Christer Fuglesang. I Byskolans matsal höll Fuglesang en inspirerande föreläsning för eleverna om utbildning, rymden och kärleken till schack
 4. Schack-SM; Talangjaktens Riksfinal; Flick-SM; Skollags-SM; Juniorläger; Kontakter mellan Styrelsen och Ungdomsutskottet; PR- och rekryteringsansvarig. Externa PR arrangemang (ex. Nordstadsdagarna) Ny i schacket (nybörjarträning för seniorer) Kurser för klubbens medlemmar; Vuxenarrangemang utom tävling (ex. Klubbkvällar) Skattmästar
 5. Schack-SM : Schackläger, Stockholm : SCT-Senior & Chess Girls tournament 2013, Täby : Simultan på Hasselbacken med Sam Sevian 2016, Stockholm : Skol-NM 2016, Kosta Växjö : Skol-SM : Skollag-DM, Stockholm : Skollags-NM 2019, Stockholm : Skollags-SM - 2017,2018 och 2019 : SM i snabbschack för damer : SM Snabbschack 2017, Wasas.

Schack. Schakklubben Skollags-DM gick nyss av stapeln där Minervaskolan lyckades mycket bra. Ett lag (Kaito i 3a, Axel i 3b och Rebecca i 2b) från lågstadiet deltar i SM-slutspelet i maj. Bra jobbat! Dela. Friluftsdag. Småstjärnorna. Minervaskolan. Nygatan 47, 903 30 Ume. HIstoria. Hindås schack för barn startade hösten 2008 av tre schacktentusiastiska fotbollstränare. Satsningen, som började som ett samarbete med IFK Hindås och Mölndals schackklubb, blev mycket lyckad. Totalt ett 20-tal barn från 6 till 11 år deltog första året och lärde sig enormt mycket, både av oss vuxna och av varandra 16-17 Skollags-SM Skollags-SM 16 23-24 Schack-8:an (Bara) 17 Apr-Maj 30-1 18 Maj 7-8 Deltalift i TYLÖSAND To-Lö 19 14-15 Kadettallsvenskan Kval Kadettallsvenskan Kval 20 21-22 21 28-29 GP-final (Limhamns SK) GP-final (Limhamns SK) och Ungdomsledarträff 22 Jun 4-5 23 11-12 24 18-19 25 25-26 26 Jul 2-3 27 9-10 28 16-17 SM i UPPSA Inbjudan schack i det gröna/öppna blixt-dm 2019. 27 maj, 2019 - by Josef Håkanson. Den publiceras här: Reseberättelse skollags-SM 2019. Läs mer. Nyhet. Skollag SM Final. 11 maj, 2019 - by Fredrik Kjellqvist. Under helgen spelas Skollag SM finalen i Stockholm Resultatlänkar 2011-2021----- Anmärkning: **** i årtalskolumnen innebär att tävlingen inte har spelats p.g.a. Corona Anmärkning:---- i årtalskolumnen = ingen.

SM i Helsingborg 2021 - schack

Skollags-SM och Kadettkvalen ställs in - Schac

 1. Första helgen i augusti spelades Cellavision Chess Cup och systertävlingen Lilla Cellavision Chess Cup för dem som har under 1600 i rating. Klubben hade tre spelare med, Jacob och Oscar i Cellavision och Simon i Lilla-tävlingen. Alla gjorde en bra tävling och presterade bättre än sin rating! Alla tre fick tufft motstånd i första ronden, [
 2. I år satsar vi ändå högre och hoppas att det blir fler än 1000 elever. Vi kommer att spela Schack 56:an någon gång under våren 2020. Tävlingen vänder sig till alla klasser i 5:an och 6:an. Reglerna är samma som i Schackfyran Schackfyran 2013. Skolmästerskap 2014. Schackfyran 2014. Skollags-DM 2014. Öppet Hus '14. Skollags-SM 2014
 3. Kläppenskolan, Södra Sunderbyn på 6:e plats vid Skol-Lag SM. Skol-Lag SM spelades i Stockholm den 23-24/4. Norrbotten representerades av laget från Kläppenskolan, Södra Sunderbyn som ifjol placerade sig som 3:a i lågstadieklassen. I år hade laget gått upp en klass och spelade i mellanstadieklassen
 4. Skollags-NM 2017 Island 22 - 24 September Cellavision Chess Cup 2017 Xtracon Chess Open 2017 Kadett-SM 2017, rond 2 och 8 saknas. Sverigemästarklassen 2017 Blixt-SM 2017 Nordiska Mästerskapet i Växjö Deltalift Open + Harplinge Mini Open 2017 Kadettallsvenskans kval i Västerås Kvibergspelen 2017 Schack 08:s Påskturnering 201
 5. Samarbete mellan årskurser bygger gemenskap. Eleverna på JENSEN grundskola Linköping har tillsammans byggt en trebuchet från grunden. Guld i skollags-SM i schack . Jensen Norra Gymnasium Sön 5 maj 2013 10:03 Läst 1211 gånger Totalt 1 svar. Mxxxx Visa endast Sön 5 maj 2013 10:0 Student på JENSEN Norra gymnasium Stockholm, Stockholm.
 6. På torsdagen spelades mellanstadieklassen av Skollags-DM. Tävlingen spelas för fyramannalag och tio lag ställde upp till spel. Från förra året har Oscar Fredrik en silverplats att försvara i Skollags-SM och nu blev det andra plats i göteborgsmästerskapet strax före Fjäll

Skol-SM 2021 - Sveriges Schackförbun

Den 7-9 oktober spelades Skol-SM i schack i Lindesberg utanför Örebro. Det var ett av de mer välordnade Skol-SM som genomförts och arrangörerna gjorde ett fantastiskt arbete för de 381st deltagarna som kämpade väl. Från Norrbotten deltog 6 st ungdomar som kämpade och gjorde fina prestationer Arvid och hans kompisgäng kvalificerade sig till skollags-SM i schack. Tävlingen hölls i Göteborg en helg i april. Vi åkte ner hela familjen och så gjorde övriga lagmedlemmar med familjer också. Visst tar de schackspelandet på allvar och visst är de taggade Guld i skollags-SM i schack. För andra året i rad tog elever från JENSEN grundskola Västerås hem första platsen i skollags-SM i schack. 2021-03-04 4.3.1 BUN20/13:12 Beslut om beviljande på ansökan om tilläggsbelopp för elev född 2004, läsåret 2020-2021,.

Skollags-SM » Sveriges Schackförbund » Page

 1. Oscar Fredrik vann Skollags-DM för mellanstadiet före Fjäll Skapat av Mats Eriksson , 30. april 2011 . Aderton lag ställde upp i Skollag-DM:s mellanstadieklass, en tävling där alla lag spelade i en monradgrupp varur de åtta första avancerade till final där alla mötte alla
 2. Den 10-13 augusti 2017 arrangeras ett av de tre sommarläger som SSF gett stöd till i år för att arrangera sommarläger med riksintag. Sommarlägret arrangeras i Södra Sunderbyn utanför Luleå av Smarta Boden SS i samverkan med NSF och är ett breddläger där juniorer som är såväl nybörjare som rutinerade tävlingsspelare kan få träffa andra ungdomar som är intresserad av schack.
 3. DM spelades under våren med 47 deltagare. Detta är inte första gången som kvantiteten faller i göteborgsmästerskapet. Man kan dock notera att inte allt går bakåt i göteborgsschacket: tvärtom genomfördes Veteran-DM med en spelarmönstring av sällan skådat slag! 48 spelare stod på startlinjen och gjorde upp i en elvaronders monradturnering - imponerande
 4. Schack Premiär! 14 augusti, 2021; Rolf Johansson 26 juli, 2021; Skaraspelen 2021 avgjord ! 25 juli, 2021; Skaraspelen 24-25 Juli ! 3 juli, 2021; On-line DM i snabb-schack ! 21 februari, 2021; ARKIV: TIDIGARE INLÄGG. oktober 2021; augusti 2021; juli 2021; februari 2021; december 2020; november 2020; oktober 2020; september 2020; mars 2020.
 5. s intåg. Detta var säsong 6 och efter ett kvalspel med 12 andra toppklubbar från.
 6. Schack SM spelades i år i anrika Eriksdalshallen i Stockholm där över 900 tävlande deltog under de olika tävlingar som erbjöds under SM-veckan. Svensk mästare i SM-gruppen blev Hans Tikkanen efter att i näst sista ronden säkrat segern genom att besegra Nils Grandelius i ett spännande parti

Skollags-DM 2020 - SK Sandlöpare

Lag-SM-guldet 1981 Under 1970-talet hade Kamraterna en stark juniorgeneration. Fem ungtuppar kom snart med i A-laget där man tillsammans med teorioraklet Ulf Nyberg, forne Sverigemästaren Sven-Göran Malmgren och meriterade Peter Östberg samt rutinerade reserverna Bertil Westin, P-O Gromark och Uno Axelsson utgjorde en stark enhet som 1981 tog hem SM-guldet i hemstaden Göteborg Spela på Elitserien Sandviken - Hammarby IF & andra sporter med Betsson. Börja spela och njut av det bästa med bandy & live matchspels odds Spela på Brasilien NBB São Paulo - Vitória & andra sporter med Betsson. Börja spela och njut av det bästa med basket & live matchspels odds Spela på HockeyTvåan - Östra B Nynäshamns IF HC - Sudrets HC & andra sporter med Betsson. Börja spela och njut av det bästa med ishockey & live matchspels odds

Schack-SM - Sveriges Schackförbun

Spela på SHL Rögle BK - Djurgårdens IF & andra sporter med Betsson. Börja spela och njut av det bästa med ishockey & live matchspels odds Spela på HockeyEttan Västra Borlänge HF - Surahammars IF & andra sporter med Betsafe. Börja spela och njut av det bästa med ishockey & live matchspels odds

Jeffrey Xiong pressade Carlsen – och Firouzja imponerarJu Wenjun i ledningen i VM-matchen » Sveriges SchackförbundLars Karlsson - Sveriges SchackförbundMargo Zaritovskaja i toppstriden i WIM-turneringenHan är schackets stålfarfar » Sveriges Schackförbund